Amira Medunjanin Niš

Kada: -
Gde: Dom Vojske Niš

O događaju:

Svetski priznata pevačica sevdalinki Amira Medunjanin, nakon nedavno ispunjenog beogradskog Sava centra, nastavlja promociju novog albuma "Damar" turnejom u okviru koje 30. marta nastupa u Domu vojske u Nišu.

Prodaja ulaznica od ponedeljak 6. februara na biletarnici Doma Vojske (Sinđelićev Trg bb) i u Energy music shop-u (TPC Kalča - prizemlje). Parter 1000, balkon 900 rsd.

Datumi Amirine turneje su: 4. marta Kulturni centar Zrenjanin, 5. marta Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu, 15. marta Dom kulture Čačak, 16. marta Dom sindikata u Kragujevcu, 26. marta Kulturni centar Pančevo, 27. marta Narodno pozorište u Užicu, 30. marta Dom vojske u Nišu i 31. marta Kulturni centar Smederevo.

"Istinska emocija će uvijek dotaći ljude ako slušaju pjesmu otvorenog srca. Tako prava muzika svugdje stiže do svojih ljudi. Ako tada krene i koja suza, to je normalno. Ljudi smo od krvi i mesa, nismo od kamena. Bitno je da vjerujemo riječima i osjećaju koji se kroz pjesmu priča. Vidimo se u martu", poručuje Amira.

Uz Amiru nastupaju gitarista Ante Gelo i kontrabasista Zvonimir Šestak.

Na novom albumu "Damara" (2016), koji je na CD-u u Srbiji objavila promoterska kuća Long Play, Amira je snimila "Kad ja pođoh na Bentbašu", "Šta ćemo ljubav kriti", "Vjetar ružu poljujkuje" i druge sevdalinke i tradicionale sa naših prostora, dajući im novim aranžmanima nove obrise i boje.

Prvi put u karijeri snimila je dve nove, autorske kompozicije - “Pjevat ćemo šta nam srce zna” napisao je sarajevski sevdalija Damir Imamović, a druga je naslovna “Damar” na muziku gitariste Boška Jovića i stihove Marije Karaule Krznarić.