International Jazz Day @Feedback

Kada: -
Gde: (Balkanska 2a)
Rezervacije: 060 5688734

O događaju:

NIŠVILLE JAZZ FESTIVAL PREDSTAVLJA – SVETSKI DAN DŽEZA U KLUBU FEEDBACK, NEDELJA, 30.APRIL 2017.

Nišville jazz festival će i ove godine tradicionalno, šesti put zaredom u saradnji sa klubom Feedback organizovati celovečernji koncert povodom svetskog dana džez muzike u nedelju, 30.aprila od 21h.
Nosioci programa biće Milan Petrović Quartet iz Beograda i DJ Master Flow iz Subotice, a predviđen je i jam session na kome će nastupiti mnogi niški renomirani džez, bluz, soul, fank muzičari.

Ovom prilikom pozivamo ovdašnje muzičare svih generacija da se pridruže proslavi svetskog dana džeza, ponesu svoje instrumente i budu deo ekipe koja, po običaju, kroz spontano „džemovanje“ donosi neponovljiva i dragocena iskustva i muzičarima i publici.

Master Flow, DJ i producent iz Subotice. Jedan je od pionira elektro sving, nju džez i elektro tango zvuka u regionu i frontmen prvog elektro sving benda u Srbiji "Bendtronica". Zvanični je muzički saradnik brenda Levi Strauss & Co. u Srbiji od 2008. godine. Dj host je novosadske muzičke večeri JazzySad u kojoj kombinuje džez-funk, modal, latino i disko trake iz svoje bogate kolekcije. Umetnik iza ovog aliasa je i menadžer "Midnight JazzDance" stejdža na renomiranom Nišvil džez festivalu, student dizajna i produkcije zvuka na prestižnom Tehničkom univerzitetu u Gracu i čest gost DJ beogradskih i evropskih klubova koji neguju vinil kulturu.

Bend Milan Petrović Quartet (MPQ) oformljen je u martu 2011. godine u Beogradu i danas je jedan od aktivnijih instrumentalnih bendova. Prvi javni nastup imali su 24. marta 2011. na sessionu u okviru izložbe “Serbian Soul, БРЕ” fotografa Ivana Grlića. MPQ izvodi instrumentalni fank, bluz, džez, sa raznim elementima world musica, baziran na kompozicijama Milana Petrovića i karakterističnim aranžmanima svetskih i domaćih tema. Do sada imaju pet izdanja, i to „Excursion“, „Favorites“, live sa tri pesme „High Voltage Studio Sessions Vol.2“, „Live @ Nišville Jazz festival 2014“ i „Dates“ objavljen 30.05. 2016. godine, a snimili su ga u saradnji sa hrvatskim gitaristom Brunom Mičetićem.

Satnica nastupa:
21 - 22h DJ Master Flow
22 - 23h Milan Petrovic Quartet
23 - 01h Jam Session
01 - 02h DJ Master Flow

Dobrodošli na INTERNATIONAL JAZZ DAY u Nišu!
Ulaz besplatan!

https://www.facebook.com/pg/MilanPetrovicQuartet/about/?ref=page_internal
https://soundcloud.com/masterflow-jazzysad
www.nisville.com
https://www.facebook.com/NisvilleJazzFestival/