Vlatko Stefanovski Trio u Nišu

Kada: -
Gde: Banovina

O događaju:

Vlatko Stefanovski, jedan od najvećih gitarskih virtuoza sa ovih prostora, nastupiće sa svojim triom u Nišu u subotu 08. jula. Koncert će biti održan u dvorištu Univerziteta (Banovini) sa početkom od 21 sat.

Legendarni gitarista u okviru aktuelne turneje promoviše poslednje studijsko ostvarenje “Seir”, iz 2014. godine, a pored nekoliko pesama sa pomenutog albuma, Vlatko će odsvirati i sve one hitove po kojima je poznat, kao što su: “Čuvam noć od budnih”, “Jovano, Jovanke”, “Uči me, majko, karaj me”, “Kao kakao”, “Čukni vo drvo”, “Skopje”, “Makedonsko devojče”, “Mamurni ljudi”, “Gipsy song” i druge.

Slavni makedonski muzičar počeo je da svira gitaru sa 13 godina, a već sa 18 godina osnovao je grupu Leb i sol koja je ubrzo postala jedna od najvažnijih i najpopularnijih rok grupa bivše Jugoslavije vešto kombinujući makedonsku tradicionalnu muziku i savremeni rok.

Nakon raspada grupe Leb i Sol, Vlatko Stefanovski od sredine devedesetih razvija vrlo uspešnu solo karijeru, snima albume "Cowboys & Indians", "Sarajevo", "Vlatko Stefanovski trio", "Kula od karti", "Thunder from the blue sky", sa sjajnim gitaristom Miroslavom Tadićem snima albume "Kruševo", "Treta majka", "Live in Belgrade" i "Live in Zagreb".

Poslednjih nekoliko godina Stefanovski je stvarao muziku za film, teatar i balet, svirao i snimao širom sveta sa vrhunskim izvođačima kao što su Tommy Emmanuel, Stochelo Rosenberg, Gibonni, Jan Akkerman, Theodosii Spassov, Stefan Milenković, Kudsi Erguner, Bojan Z., Manu Katche, Toni Levin i mnogi drugi.

Takode je nastupao sa značajnim svetskim orkestrima kao što su Londonski simfonijski orkestar, MDR Leipcig simfonijski orkestar, Filharmonijom Monte Karlo, Bečkim Tonkunstler orkestrom, Simfonijetom Sofije, Slovenačkom filharmonijom, Studentskim simfonijskim orkestrom Makedonije, FoolCool Jazz big band, RTV Ljubljana Big Band, Croatian HTV big band, RTV Srbija Big band.

Stefanovski je poznat po svojoj jedinstvenoj gitarskoj tehnici i tonu. Sa svojim „Vlatko Stefanovski Triom” nastupao je širom sveta, a 2007. godine postao je i počasni doktor u oblasti umetnosti na Univerzitetu „Sv. Kiril i Metodij” u Skoplju. Živi u Skoplju (Makedonija) sa svojom porodicom i vlasnik je dobro opremljenog studio projekta pod nazivom “Esoteria Sound Studio”.

Informacije o ceni karata i prodajnim mestima biće uskoro objavljene.

https://www.youtube.com/watch?v=zJfHaf5EJqk