Nežni Dalibor + Bohemija - 30. mar, 23h - Feedback

Kada: -
Gde: (Balkanska 2a)
Rezervacije: 060 5688734

O događaju:

Feedback predstavlja:
Nežni Dalibor + Bohemija

Nežni Dalibor je rok bend iz Beograda.
Bend pripada novijoj generaciji bendova iz Srbije koji su široj javnosti postali poznati krajem prošle decenije, a čiji se rad vezuje za kultnu zgradu BIGZ-a.
Svoj zvuk bend zasniva na svemu što smatraju vitalnim u rock'n'rollu, od psihodelije 60-ih godina do savremene nezavisne scene.
Početkom 2017. godine, sastav Nežni Dalibor objavio je novi album “U slojevima". Četvrto po redu studijsko izdanje benda je objavljeno za beogradsku izdavačku kuću Odličan hrčak, koja je izdala i prva dva albuma benda.

“Slojevima” prethode tri studijska albuma Dalibora: “Sredstva i veštine” (2008), “Normalan život” (2011) i “Nežni Dalibor” (2013). Bend je diskografski debitovao singlom “Značajan događaj” na kompilaciji “Jutro će promeniti sve?” (2007) u sastavu Ivica Marković (gitara i vokal), Branimir Bogdanović (bubanj) i Ljubomir Vučković (bas i vokal). Održali su veliki broj koncerata širom regiona uključujući sve značajnije festivale kao što su EXIT, Terraneo, Taxirat, Bedem.. ali i dalje u Evropi, od čega se izdvajaju nastupi na festivalu Glimps u Belgiji i Waves festivalu u Beču. Krajem 2011. godine bendu se na gitari, sintisajzeru i specijalnim efektima pridružio Davor Sopić, a krajem 2012. godine dobili su i novog bubnjara, Dragana Jovanovića Gagija.

BandCamp: http://neznidalibor.bandcamp.com/
fb: www.facebook.com/nezni.dalibor
yt: https://www.youtube.com/user/neznidalibor


Bohemija je petočlani sastav iz Niša. Počeo je kao tihi projekat članova raznih bendova, sjedinjeni i predvođeni vizijom Janka Džambasa o nekoj „progresivnoj pop muzici“. Bend se sastajao bez planiranja ikakvih svirki, probi. Pesme su nastajale iz čiste ljubavi prema muzici i iz dosade, naravno. „Nasledili smo ovaj siv svet, na nama je da ga krečimo“. Ponekad humor i zamajavanje ima smisla, kada je svrha istog prosvetljenje. Kroz šalu se može stići do najvećih dubina. Vođen tom stoičkom filozofijom, i rogovima na glavi, uhvatio je ratnike Milana Migija Stoiljkovića (bubnjevi), Dinu Abu Mayyaleh (perkusije) Mihajla Ivanovića (bas) i Pavla Dinića (klavir), da mu pomognu u njegovom ratu prosvetljenja.

bandcamp: popdepression.bandcamp.com/album/sve-naopako
yt: https://www.youtube.com/watch?v=83-oIHt_juo
fb: https://www.facebook.com/Bohemija/

Karte na ulazu: 400rsd