Tearpalm live + hex23 DJ set - 19. apr, 22h - Feedback

Tearpalm live + hex23 DJ set - 19. apr, 22h - Feedback
Kada: -
Gde: (Balkanska)
Rezervacije: 060 5688734

O događaju:

TEARPALM (Beograd/Niš, psychedelic/alternative/electronic)

Započet u Nišu 2007. kao one-man projekat usmeren na avangardnu elektroniku, objavljuje dva albuma za legendarnu hrvatsku etiketu Slušaj najglasnije, od kojih je prvi bio na top listi KZSU (radija univerziteta Stenford) nekoliko nedelja. Od 2009. preseljen u Beograd, nakon čega počinje sa živim nastupima u promenljivoj postavi, koja se na kraju ustalila kao stabilan duo koji čine Marko Dabetić i Dimitrije Cvetković. Sarađuje sa brojnim autorima iz zemlje i inostranstva, na izdanjima kao i uživo - posebno vredi pomenuti saradnje sa Željkom Ljubićem Pitijem (krunisana sa dva studijska albuma), učešće na tribute albumu posvećenom legendarnom krautrock bendu Faust za koju je propratni tekst napisao lider benda Jean-Hervé Peron, te nastupe na prvom Psychedelic Fair događaju u Beogradu (uz White Rabbit Band i Consecration), na makedonskom kultnom Kanalu 103 i na Live Soundtrack događajima Kino Plemena iz Beograda.
Bend poslednjih meseci beleži pojačanu diskografsku aktivnost - niz specijalnih izdanja dostupan je preko novoosnovane etikete 93dot93, koja će objaviti i dugo pripreman treći studijski album, koji će predstaviti novi i dinamičniji zvuk u odnosu na rana izdanja, pod velikim uticajem živih nastupa u međuvremenu, koji su do sada uglavnom bili privilegija publike koja dolazi na svirke.

https://www.discogs.com/artist/1390719-Tearpalm
https://soundcloud.com/tearpalm


hex23 / Heksagram 23 (popscotch.org, radio emisija i podcast)

Emisija koja od 2015. ide svake druge srede na Popscotch radiju, regionalnoj inicijativi za promociju (uglavnom elektronske) alternativne i nove muzike. Arhiva emisija dostupna u vidu podcasta na Mixcloudu.

http://popscotch.org/emisije/
https://www.mixcloud.com/Tearpalm/


93DOT93

https://9393.bandcamp.com/

Facebook fb.me/93dot93
Instagram https://goo.gl/fQtVbS
support us / PayPal http://goo.gl/Yk3sw8

Info o ulaznicama uskoro!