Zvučne imaginacije - 26. apr, 21h - Feedback

Kada: -
Gde: (Balkanska 2a)
Rezervacije: 060 5688734

O događaju:

Nakon veoma zapaženih koncerata eksperimentalne ambijentalne i elektroakustičke muzike održanih poslednjih meseci u okviru patforme 'OZVUČAVANJE' ('RE-SOUNDING') u Nišu,ovoga puta dolaze nam dvojica muzičara čiji je zvučni izraz obojen masivnim kontemplativnim, dron i energičnim frazama. Iako različitog pristupa komponovanju kao i improvizaciji, već uigrani duo Marko Paunovic / WoO karakterističan je po suptilnim izmenama štimunga i tempa. Ambijentalni spektri prožeti distorziranim soundscape-om i terenskim snimcima oblikovaće u prostoru sonične pejzaže.

Info o ulaznicama: uskoro!!
____________

WoO (Vukašin Đelić) je gitarista iz Beograda, član grupa Dol i Halftones.
WoO gitaru jednako tretira kao instrument i kao prijemnik signala različitih uređaja, kao harmonijski i kao perkusivni instrument. Sa velikim iskustvom u improvizaciji, kao i sa iskustvom sviranja u rock bendovima, WoO spaja ove naočigled različite svetove u jedan novi, zvučno bogat i nepredvidiv svet gitare, perkusija, klavijatura i semplera.
Pod imenom WoO, objavio je veći broj albuma za različite etikete kao i za sopstvenu DIY etiketu Herbarium Records. Nastupao je na festivalima širom EU kao što su Todays Art, Unsound, Fano Free Folk, Elevate, Norberg, Dni Muzyki Nowej, Sonica i dr. kao i u Americi i Meksiku MUTEK, Communikey...
Sarađuje sa poljskom kompozitorkom i violinistkinjom Olgom Wojciechowskom, pevačicom Suzanom Sumrah, sound art umetnicom Svetlanom Maraš, gitaristom Ivanom Čkonjevićem, saksofonistom Jamal Al Kiswanijem, audio vizuelnim umetnikom Izvanrednim Bobom i drugim umetnicima.

https://www.facebook.com/guitarwo0/
http://www.belgradenoise.net/
https://dolband.bandcamp.com/releases
http://rhrsls.tumblr.com/


Marko Paunović se bavi sintezom elektro-akustike i ambijenta, istražujući zvučni potencijal melanholičnih pejzaža u okvirima minimalizma i drona. Njegova produkcija vidljiva je kako u radu dua Andagainandagain, tako i u solo audio performansima. U svom radu koristi ekstenzivnu manipulaciju četvorokanalnih magnetofonskih traka, reverbalizovane i loopovane audio fragmente, stavljajući akcenat na samu bespredmetnu atmosferičnost ili čist zvučni sadržaj vokalnog (pre svega, horskog) izvodjenja. Njegovi poetsko–teorijski tekstovi predstavljaju primer konceptualne jezičke (l=a=n=g=u=a=g=e) poezije, a ujedno su i polazišta za nastanak kompozicija. Kako svojom autorefleksivnošću govore o samom činu sopstvenog nastajanja, pri svakom izvođenju zalaze u polje lecture performansa.

https://markopaunovic.bandcamp.com/
https://andagainandagain.bandcamp.com/
https://soundcloud.com/markopaunovic