Retro Trance Vs New School

Retro Trance Vs New School
Kada: -
Gde: Klub Scena Niš

O događaju:

Klub Scena i CYBERNATURAL vam sa ponosom predstavljaju:
Retro Trance VS New School party....

Da bismo razumeli Psytrance moramo znati značenje pojedinih reči Psychedelic i Trance:

Psychedelic/Psihodelija potiče od grčkog:'Psike' (um) i ´deloun` (u odnosu na senzacionalno). Na ovaj način psike-deloun je manifestacija duha, uma i duše i onoga što je u stanju da duboko utiče na našu svest.

Trance: definiše povišeno stanje savesti izazvano meditacijom ili stimulacijom naših čula.Tokom šezdesetih Hipi pokret se razvio u San Francisku, Hipiji su pokrenuli kulturu i politički radikalni protest protiv sistema. Oni su se suprotstavili: materijalizmu; konformizmu,rasnoj podeli i ratu koji je u tom periodu bio izražen. Psihodelični stil je zasnovan na modi, grafickoj umetnosti i muzici umetnika.Muzicki je u svojoj osnovi imao Psichedelic Rock ali u kasnijem periodu svog razvitka poprima elektronski oblik zahvaljujuci razvoju muzicke tehnologije,muzickih ritam ,synt i acid masina.
Za vas smo specijalno pripremili muzicki program koji u svojoj osnovi ima same eletronske pocetke ovog zanra i kasniji dalji razvitak,sudar stare skole i novog talasa.

RETRO TRANCE VS NEW SCHOOL

NERVA/Klub Ljubitelja (Jagodina) ...Milena Petrovic rodjena 1985.godine u Smederevskoj Palanci,svoju DJ i Producentsku karijeru zapocnije 2003. godine kako bi nastavila porodicnu tradiciju.Svoju osnovu je stekla pored svog oca poznatog radiskog dj-a a kasnije dublje ulazi u istrazivanje raznih zanrova i podzanrova elektonske muzike.Odrasla je na projektima kao sto su klaus shultz,tangerine dream, mike oldfield, philip glass, peru i michael garrison...Kasnije se seli iz svog rodnog grada u Jagodinu i postaje sinonim za underground.Ova energicna , harizmaticna I nepredvidiva dama,zanrovski nije ogranicena, dosta eksperimentise i svoju energiju i harizmu prenosi na svoj produkcijski projekat.Slobodno se moze reci da je idejni tvorac novog Psytrance podzanra koji se zove NEURO TRANCE.U klubu scena pomentuog datuma bice zaduzena za ,kako ona kaze ,RETRO TRANCE zvuk koji je obelezio indigo generaciju.






lokalna podrska
Electro Silver/CYBERNATURAL(Nis)

start 23:00
ulaz 200 Rsd