Larska & Špajz - 17. Jan - Feedback

Larska & Špajz - 17. Jan - Feedback
Kada: -
Gde: (Balkanska)
Rezervacije: 060 5688734

O događaju:

Larska & Шпајз // Petak 17. Jan // Feedback Niš
Karte će se kupovati na ulazu u klub na dan koncerta po ceni od 400rsd, a u pretprodaji 300rsd, prodajna mesta su : Galileo Tours - Nikole Pašića 35 i Vintage shop - Davidova 9

▼Larska
• Luka Stoisavljević – bas i vokal
• Dušan Lazić – bubanj
• Dusko Djed Jovanovic – bas
Kragujevački trio koji kombinuje različite uticaje (stoner/ grunge/ psych/ desert rock) u neobičnoj postavci – bubnjevi i dve bas gitare. Njihov masivni zid zvuka uz pregršt upotrebe efekata u osnovi podseća na dobro poznate sastave iz 70ih i 90ih (Floyd/ Kyuss/ Melvins/ Sabbath/ AIC/ Nirvana), no Larska uspeva da dokazanim formulama doda lični pečat, a uz svež i drugačiji pristup u startu ostvari i zapažena učešća na festivalima za demo a kasnije i afirmisane bendove (2016. pobednici BARF-a, 2016. i 2017 finalisti Bunt rok festivala RTS-III mesto i nagrada za najboljeg instrumentalistu festivala, Demofest, Arsenal fest, ŠLF, D.U.K..). Larska svojim debi albumom „Can’t Steal it“ 2019. pokazuje da ima zreo i izgrađen stil, a pohvale stižu sa svih strana, čemu svedoče brojne strane i domaće recenzije u kojima možete pročitati da je po svim parametrima "Can’t Steal it“ vrlo kvalitetan album koji slovi za jednog od domaćih kandidata za album godine, po Balkanrok redakciji "Can’t Steal It" se našao na listi "Top 25 regionalnih albuma 2019.", Helly Cherry Webzine je takođe album svrstao u svoju godišnju listu "50 regionalnih izdanja po kojima ćemo pamtiti 2019.", i ne treba zaboraviti, da je ovaj prvenac okačen i na jednoj od najvećih Youtube platformi koja promoviše stoner/doom muziku "Stoned Meadow of Doom" ( ), a nakon objavljivanja album je doživeo i radijsku premijeru, emitovan na radio talasima u regionu ali i u Poljskoj, Mađarskoj, Nemačkoj, Ukrajni, Holandiji (na top listi, rame uz rame sa "velikanima" - "Elder" / "Valley of the Sun"..).. i više od nedelju dana bio na samom vrhu top liste radija-Houston, Texas US.
Nakon nedavnog nastupa u Beogradu se bendom "Stoned Jesus" i nastupa na "Hali Gali" showcase-u, bend je spremio nešto dužu setlistu koja bi zaokružila nedavno objavljeni album, koji će biti dostupan iste večeri i u fizičkom izdanju - CD izdanje i izdanje na kaseti, a na listi će se naći sigurno i nekoliko novih pesama sa nadolazećeg drugog albuma koji je već na pomolu.
➤ Instagram:
➤ Facebook:
➤ Bandcamp:
➤ Deezer:
➤ Apple Music:
➤ Spotify:
➤ Soundcloud:
➤ Booking: larskaserbia@gmail.com
▼Recenzije:
Balkanrock -
Headshotmusic UK -
Serbian Metal Portal -
Baltazar Rock UK -
Andrea Kane -
Helly Cherry Webzine -
Liman Crew -
/ Bučan pas -

▼ŠPAJZ
• Aleksandar Furunović – bubanj
• Stanko Milačić – bas
• Vladimir Maksić – gitara
• Darko Đorđević – gitara
Bend ŠPAJZ nastao je u martu 2010. godine u Kragujevcu. Čine ga Vladimir Maksić (gitara), Darko Đorđević (gitara), Aleksandar Furunović (bubnjevi) i Stanko Milačić (bas gitara). Većina pesama nastala je i nastaje tokom jam sessiona; u pitanju su instrumentali u kojima se mogu prepoznati različiti uticaji (od Hendriksa, preko Discipline kičme do fusiona i džeza), a koja povremeno zvuči i kao odlična filmska muzika (npr. Ovaj lift nema vrata, po kojoj i album nosi naziv). Važi za jedan od najutentičnijih bendova sa ovih prostora nakon čijeg nastupa publika ne može, ne sme i nikada nije ostala ravnodušna, trezne glave i bez onog uznemirujuće slatkog zujanja u ušima. Na set listi će se sigurno naći i po neka sa drugog albuma, "Abažur", koji je gotov i "čeka svoj pravi trenutak".
➤ Instagram:
➤ Facebook:
➤ Bandcamp:
➤ Deezer:
➤ Booking:

Karte će se kupovati na ulazu u klub na dan koncerta po ceni od 400rsd, a u pretprodaji 300rsd (pretprodajna mesta - info uskoro)