Samci i samice

Samci i samice
Kada: -
Gde: Dom Vojske Niš

O događaju:

Pozorišni sitkom
Na predstavama koje režira Rade Vuković traži se karta više!

Razlog jeste u tekstu i radnji na sceni, ali i mladim sjajnim glumcima koje je Rade odlično odabrao.

Pre svih Dušan Matejić, koji je, što je za ovaj komad odlično, rođen – u Nišu. Diplomirao je glumu u klasi profesora Vladimira Jevtovića, ali je i master glume. Vredan i posvećen, pored toga što glumi, Dušan je i stručni saradnik (katedra glume) na FDU. Šira publika ga zna iz TV serija „Komšije“ i „Sinđelici“, ili recimo filma „Zona Zamfirova II deo“.

Dušan je sjajan komičar, vesela razigrana duša, koja sa neverovatnom lakoćom nosi lik, i time oduševljava publiku.

Pored Dušana, na sceni je i njegov „klasić“, Stefan Radonjić. Neki od naslova u kojima je glumio su „Bićemo prvaci sveta“, „Priđi bliže“, „Ubice mog oca“, „Sinđelići“ i trenutno vrlo popularna serija „Istine i laži“. Za njega kažu da i odlično peva, a posebno ističu dar da se unese u širok spektar karaktera.

Jedna od najboljih mladih glumica Jelisaveta (Karadžić) Koraksić, jedna je od tri ženska lika u „Samcima i samicama“. Jelisaveta je i zvanično bila najbolji student glume, a publika je zna, recimo, iz serija „Kad ljubav zakasni“, „Samac u braku“, „Istine i laži“.

U ovom sitkomu igra i Bojana Grabovac, koja je takođe diplomirala u klasi profesora Jevtovića, postaje jasno da ćete u „Samcima i samicama“ gledati izuzetne mlade ljude. Profesor Vladimir Jevtović je umeo ne samo da odabere već i stvori glumce koji će biti među najboljima.

Bojana je rođena u Novom Sadu,a gledali smo je između ostalog, u serijama „Greh njene majke“ i „Nepobedivo srce“.

U predstavi glumi i Dragana Mićalović. Njen dar i za dramsku umetnost ali i to da je talentovana za ples i posebno pevanje, poznat je gledaocima. Dragana je završila Fakultet za kulturu i medije, završila je srednju muzičku školu, svira klavir. Ova mlada Leskovčanka od dolaska u Beograd očarava publiku svojim talentima, vedrinom kojom zrači i jednostavnošću kojom nam se predstavlja.

E sad, zašto pominjemo gde je ko od njih rođen? Da se vratimo na početak – radnja sitkoma je smeštena u Niš, u koji su likovi došli, uglavnom iz manjih mesta ili sa sela (izuzev jednog lika). Te govore onako kako se govori u njihovom rodnom kraju. Što na sceni izgleda sasvim prirodno, s obzirom da poznaju način komuniciranja i jezik.



NIŠ
27. mart 2019. od 20 sati
u Domu Vojske

Prodaja ulaznica:
Dom Vojske, biletarnica
Niške Vesti, Prvomajska 2
City Cafe, Park Sv.Save

Cena ulaznica:
600 dinara (parter i I-III red balkon)
500 dinara (IV-IX red balkon)

Rezervacije: 063/490-460
(radnim danima od 8-16h)