Pivnice u Nišu

Iako je Niš možda poznatiji po kafanama i boemskom životu, od nedavno može da se pohvali i solidnim brojem pivnica. Donosimo vam spisak svih većih pivnica u našem gradu. Ukoliko smo propustili nešto, slobodno nam javite.

Pivnica Nemir

Obilićev venac 35 (pored Šojke)
pon - čet: 13:00 - 24:00; pet - sub: 13:00 - 02:00; ned: zatvoreno

Pivnica Nemir je s razlogom prva na našem spisku jer trenutno ima najveći izbor piva u gradu. Kako navode na svom sajtu, u ovoj pivnici možete probati više od 80 različitih piva pri čemu se ponuda neprestano povećava.

Pored širokog izbora pića, postoji i kuhinja iz koje možete naručiti pomfrit, ćevape, kobasice i slične stvari sa roštilja koje, pored toga što su ukusne, fenomenalno idu uz pivo. Veoma pohvalna je i činjenica to što se hrana naplaćuje po gramaži tako da, zavisno od apetita, sami možete odrediti svoju porciju.

Muzička podloga se uglavnom sastoji od rok i rege pesama sa ozvučenja dok u lokalu postoji i televizor na kojem možete pratiti aktuelne sportske događaje.

Jedina mana ove pivnice je prostor koji je isuviše mali da primi sve zainteresovane. Desetak stolova sa ukupno četrdesetak mesta popuni se vrlo brzo tako da je prava lutrija naći slobodno mesto za uživanje u pivu.

Beer Book

Dušanova 98 — 063/77-35-018
pon - čet: 08:00 - 24:00; pet - sub: 08:00 - 02:00; ned: 08:00 - 24:00

Beer Book je najnovija pivnica u gradu, otvorena avgusta 2015. godine. U moderno dizajniranom ambijentu ove pivnice možete probati preko 30 vrsta piva. Nažalost, hrana (još uvek) nije u ponudi tako da ćete svoju glad morati da utolite na nekom drugom mestu.

Vikendom se u pivnici organizuju svirke niških bendova tako da posetioci mogu uživati u domaćoj i stranoj rok muzici.

Beer Garden

Dušanova 43 — 065/47-80-857
pon - čet: 16:00 - 24:00; pet - sub: 16:00 - 02:00; ned: 16:00 - 24:00

Beer Garden je pivnica nastala na mestu nekadašnjeg legendarnog Beer House-a. Uz veoma prijatnu baštu i veliki broj drvenih stolova i klupa u lokalu predstavlja najveću pivnicu u Nišu.

Nažalost, s obzirom da ima potpisan ekskluzivni ugovor sa Apatinskom pivarom, ne može se pohvaliti velikim izborom piva - na raspolaganju vam je svega pet - šest brendova. Od hrane možete naručiti pomfrit, girice, pileća krilca ili „dasku” - miks narezanih suhomesnatih proizvoda.

Od četvrtka do subote večernji časovi rezervisani su za svirke niških rok bendova tako da možete uživati u domaćim i stranim rok numerama.